Kuvataiteen maisterin opinnäyte - Tvaltvadze, Sauli (Taideyliopiston Kuvataideakatemia, 2023)
Kuvataiteen maisterin opinnäytteeni sisältää taiteellisen ja kirjallisen osan. Opinnäytteeni taiteellinen osa on lyhytelokuva Kohdennus, jonka olen käsikirjoittanut ja ohjannut. Teos käsittelee ihmisen ja teknologian välistä suhdetta ja sen kesto on seitsemän minuuttia. Aloitin opinnäytteeni taiteellisen työn tekemisen elokuussa 2021. Valmistin teoksen yhdessä työryhmäni kanssa. Työryhmän jäsenet ja heidän toimenkuvansa on eritelty opinnäytteen kirjallisessa osiossa. Teos valmistui toukokuussa 2022 ja se esitettiin Kuvan Kevät 2022 -tapahtumassa. Teos oli esillä Kuvataideakatemian Mylly-rakennuksen screening-huoneessa näyttelyn aukioloaikoina. Lopputyön ohjasi kuvataiteilija ja elokuvantekijä Maija Blåfield. Näimme etäyhteydellä pidetyissä ohjaajatapaamisissa joulukuun ja huhtikuun välisenä aikana. Lopputyön tarkastajia ovat kuvataiteilijat Mia Rinne ja Jenni Toikka. Opinnäytteeni kirjallinen osa sisältää opinnäytteeni taiteellisen osion esittelyn, pohdintaa maisteriopintojeni etenemistä, sekä kirjallisuus- ja teosreferenssejä taiteellisen ajatteluni taustalla. Vertailen ajatuksiani kirjallisuuteen eri tieteenaloilta. Erityisesti arkkitehtuurin ja yhteiskuntatieteiden parista olen löytänyt välineitä tarkastella taiteellista toimintaani uusista näkökulmista. Mainitsen myös useita teosesimerkkejä kuvataiteen ja elokuvan konteksteista.
Keywords: opinnäytteet; fi=tila-aikataiteet|sv=tid- och rumkonst|en=Time and Space Arts|