Luova tulevaisuus : taide kehittämistyössä - (:unkn) unknown (Taideyliopisto, 2024)
Taiteellinen asiantuntijuus ja sen tuomat mahdollisuudet ovat vielä suurimmalle osalle sekä tekijöistä että tilaajista tuntemattomia asioita. Tämä julkaisu syntyi juuri tuosta tarpeesta sanoittaa, mitä on taiteellinen asiantuntijuus. Julkaisussa on asiaa alustavia artikkeleita sekä puheenvuoroja tilaajatahoilta ja toteuttajilta. Mukana on kannustavia esimerkkejä taiteellisen asiantuntijuuden käytöstä ja taiteilijoiden omia näkemyksiä siitä, mihin he kokevat taiteellista asiantuntijuutta voitavan käyttää. Julkaisu on pyritty tekemään helposti luettavaksi ja ymmärrettäväksi. Sitä ei tarvitse lukea kannesta kanteen vaan siitä voi poimia juuri sopivat palaset. Toivomme, että tämä julkaisu puheenvuoroineen kannustaa sekä elinkeinoelämää että taiteilijoita kokeilemaan taiteen tarjoamia uusia mahdollisuuksia perinteisenä koetun taidekontekstin ulkopuolelta.
Lukijalle / Jenni Latva -- Taiteen neljä eri roolia työelämän organisaatioissa / Krista Petäjäjärvi -- Taideperustaisella osaamisella uutta näkökulmaa organisaatioihin / Kai Lehikoinen -- Taide näytti, mikä on mahdollista / Jenni Latva -- Improvisaatiolla varmuutta esiintymiseen / Jenni Latva -- Viiva ja väri kommunikoinnin välineenä / Tero Annanolli -- Taide työvälineenä tulevaisuuden palvelujen suunnittelussa / Auri Antinranta -- Jazzia johtamiseen / Patrick Furu & Jari Perkiömäki -- Organisaatioiden valmentaminen valokuvaa hyödyntäen / Nanna Hänninen -- Elämyskohteita draaman ja proosan keinoin / Anne Lukkarila -- Teatteritaide osana muutosvoimaa / Niina Nurminen -- Vuorovaikutusta afrikkalaisesta rytmistä / Aakusti Oksanen -- Kehittämisen taide / Vesa Purokuru -- Resonanssi on viba / Max Mickelsson.
Keywords: taiteellinen asiantuntijuus; taiteelliset kehittämismenetelmät; taiteilija-asiantuntija; kehittämistyö; taide; asiantuntijuus; luovuus; organisaatiot; työelämä; taiteilijat; kehittäminen; elinkeinoelämä