Raja- ja aunuksenkarjalaisen kanteleimprovisaation ylirajaiset muodot pitkällä 1800-luvulla ja perinteen uudistunut jatkumo 2000-luvulla - Kastinen, Arja (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2023)
Kantelemusiikki ja sen sisällä tapahtuva improvisaatio olivat tärkeä osa itämerensuomalaista runolaulukulttuuria vuosisatojen ajan jatkuen aktiivisena perinteenä Karjalan syrjäseuduilla 1900-luvun alkuun saakka. --
Keywords: kansanmusiikki; kansallinen identiteetti; karjalaisuus; Karjala; kansanrunous; historia; suomalaisuus; muusikot; kantele; kanteleensoittajat; improvisointi