Konsten att tala genom musik : om sambandet mellan text och musik i kantaten La Mort de Didon - Pettersson-Fernholm, Sofia (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, 2021)
Tarkoituksena oli tutkia tekstin ja musiikin välistä yhteyttä Michel Pignolet de Montéclairin säveltämässä ranskalaisessa barokkikantaatissa La Mort de Didon, pyrkimyksenä lisätä ymmärrystä kyseisestä genrestä. Lähtökohtana toimivat aikakauden käsitykset retoriikasta musiikin kontekstissa. Menetelminä käytettiin musiikki- ja tekstianalyysiä. Teoreettinen viitekehys on musiikkitutkimus, ja tutkielma kuuluu myös HIP-tutkimuksen (historically informed performance practice) piiriin, tavoitteen ollessa antaa historiallisesti tiedostava näkökulma vanhan musiikin esittämiselle. Tutkielman tulokset voi nähdä osana HIP-tutkimusta.
Keywords: Montéclair, Michel Pignolet de.; La Mort de Didon; retoriikka; taidemusiikki; musiikinhistoria; säveltäjät; kantaatit; barokki; antiikin mytologia; fi=vanha musiikki|sv=tidig musik|en=Early Music|