Opas barokkitrumpetin käyttöön modernissa sinfoniaorkesterissa - Saarinen, Miikka (Sibelius-Akatemia, 2014)
Perehdyn tässä lopputyössäni barokkitrumpettiin ja sen soittamiseen modernin sinfoniaorkesterin osana. Työni on suunnattu kaikille niille orkestereissa työskenteleville trumpetisteille, trumpetinsoiton opiskelijoille, sekä trumpetinsoittoa opettaville, jotka haluavat laajentaa osaamistaan barokkitrumpetin soittamisen suuntaan. Opas toimii tietolähteenä myös muille luonnonvaskien soittamisesta ja toimintaperiaatteista kiinnostuneille. Esittelen työssäni erilaisia instrumenttivaihtoehtoja, barokkitrumpetistin modernissa sinfoniaorkesterissa tarvitsemaa välineistöä, sekä barokkitrumpetille sopivaa harjoitusmateriaalia ja kirjallisuutta. Painotuksenani on klassismin ajan orkesterikirjallisuuden soittaminen barokkitrumpetilla. Sivuan kuitenkin myös barokin ajan musiikin soittamista periodisoittimella, sekä luonnontrumpetteja yleisellä tasolla.
Keywords: periodisoittimet; barokki; trumpetti; soitonoppaat; sinfoniaorkesterit; fi=vanha musiikki|sv=tidig musik|en=Early Music|