Embodied language learning through the arts : insights, results, and policy recommendations = kehollisuus ja taide kielen oppimisessa : oivalluksia, tuloksia ja suosituksia = kroppsligt språklärande genom konst : insikter, resultat och policyrekommendationer - Anttila, Eeva; Hannuksela, Riina; Jusslin, Sofia; Korpinen, Kaisa; Lehtinen-Schnabel, Johanna; Lilja, Niina; Nielsen, Charlotte Svendler; Siljamäki, Mariana (Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, 2024)
The ELLA research project has explored how embodied language learning in and through the arts may contribute to renewing pedagogical practices in various educational settings. This publication presents insights, results, and policy recommendations for teachers, artists, researchers and policymakers about how art and language as embodied phenomena can be intertwined.

ELLA-tutkimushankkeessa on tutkittu, miten kehollinen kielenoppiminen yhdistettynä taidepohjaisiin työskentelytapoihin voi tukea pedagogisten käytänteiden uudistamista eri oppimisympäristöissä. Tässä julkaisussa esitellään opettajille, taiteilijoille, tutkijoille ja poliittisille päättäjille suunnattuja näkemyksiä, tuloksia ja suosituksia siitä, miten taide ja kieli kehollisina ilmiöinä voivat kietoutua toisiinsa.

Forskningsprojektet ELLA har undersökt hur kroppsligt språklärande i kombination med konstbaserade ingångar kan bidra till att förnya pedagogiska praktiker i olika undervisningskontexter. I denna publikation presenteras insikter, resultat och rekommendationer för lärare, konstnärer, forskare och beslutsfattare om hur konst och språk som kroppsliga fenomen kan sammanflätas.
Introduction: Embodied Language Learning through the Arts (ELLA) -- Dance in early language and literacy education -- Arts-based language learning in multilingual preparatory classes -- Dance with language in upper secondary education -- Finnish as second language learning for adults in and through the arts -- Language teaching through the arts in teacher education -- Conclusions -- Johdanto: Kehollisuus ja taide kielen oppimisessa (ELLA) -- Tanssi varhaisessa kielen, lukemisen ja kirjoittamisen opetuksessa -- Taideperustainen kielenoppiminen valmistavan opetuksen ryhmissä -- Tanssin ja kielen yhdistäminen lukiossa -- Taide osana aikuisten suomen kielen oppimista -- Kielten opettaminen taiteen avulla opettajankoulutuksessa -- Johtopäätöksiä -- Introduktion: Embodied Language Learning through the Arts (ELLA) -- Dans i tidig språk- och litteracitetsundervisning -- Konstbaserat språklärande i flerspråkig förberedande undervisning -- Dansa med språk i gymnasiet -- Finska som andra språk för vuxna i och genom konst -- Språkundervisning genom konst inom lärarutbildning -- Slutsatser -- ELLA Team.
Keywords: Language and languages.; Language and languages--Study and teaching.; Arts.; oppiminen; kieli ja kielet; opetus; kielen oppiminen; opetusmenetelmät; kielen omaksuminen; taide; tanssi; ruumiillisuus; taidelähtöiset menetelmät