Kuvan Kevät 2025 - (:unkn) unknown (Taideyliopiston Kuvataideakatemia, 2025)
Tämä näyttelyjulkaisu esittelee Taideyliopiston Kuvataideakatemian Kuvan Kevät 2025 -maisterinäyttelyyn (17.5.–15.6.2025) osallistuvia taiteilijoita. Julkaisussa taiteilijat avaavat taiteellista ajatteluaan ja työskentelyprosessiaan valitsemiensa, eri tavoin merkityksellisten esineiden kautta. Taiteilijatekstien kirjoittajat opiskelevat Kuvataideakatemian Nykytaiteen historia ja teoria -kandidaattiohjelmassa.

This exhibition catalogue introduces artists participating in the Kuvan Kevät 2025 Master’s Degree Show of the Academy of Fine Arts at the University of the Arts Helsinki (May 17– June 15, 2025). In the publication, the artists share their artistic thinking and working processes through selected objects that carry significance for them. The texts are written by students of the bachelor’s programme in history and theory of contemporary art at the Academy of Fine Arts.
Keywords: materiaalinen kulttuuri; taiteellinen ajattelu; taiteellinen prosessi; maisterinäyttely; Kuvan Kevät; Kuvan Kevät 2025; fine art; artistic thinking; artistic process; master’s degree show; Artists.; Art.; Material culture.; Art objects.; Taideyliopiston Kuvataideakatemia; kuvataide; kuvataiteilijat; nykytaide; taiteilijat; taidenäyttelyt; aineellinen kulttuuri; esineet; taiteellinen työ; näyttelyjulkaisut