Refleksiivinen temaattinen analyysi kerronnallisen lääketieteen lukupiiritutkimuksessa - Renko, Elina; Valtonen, Jussi (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2026)
Tässä luvussa käsitellään lukemisen psykologisen tutkimuksen laadullisia menetelmiä. Miten tutkija voi ottaa huomioon lukukokemusten monimerkityksisyyden, yksilöllisyyden, paikallisuuden ja sosiaaliset ulottuvuudet? Esimerkkinä tutkimusmenetelmästä toimii refleksiivinen temaattinen analyysi, jota kirjoittajat ovat hyödyntäneet omassa tutkimuksessaan kerronnallisen lääketieteen lukupiiri- ja kirjoittamisryhmien parissa.
Keywords: lukeminen; tutkimusmenetelmät; kirjallisuudentutkimus; tulkinta; narratiivisuus; psykologia