Tilaäänentoiston haasteita suurissa konserttisaleissa - Kurkikangas, Timo (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, 2015)
Raportissa esitellään tilaäänentoiston haasteita ja käytännön kokemuksia suurissa yli tuhannen hengen konserttisaleissa. Tarkastelun kohteena ovat tilaääntä hyödyntävien taidemusiikkiteosten realisointi ja ratkaisut. Esimerkkeinä raportissa käytetään Kaija Saariahon sävellysten La Passion de Simone ja Circle Map toteutuksia Helsingin Musiikkitalon suuressa konserttisalissa, Los Angelesin Walt Disney -salissa, Bostonin konserttisalissa sekä Finlandia-talossa. Monet raportissa esitetyt seikat toistuvat samankaltaisina myös pienemmissä konserttisaleissa eivätkä näin rajoitu ainoastaan suuriin konserttisaleihin, joissa mittaluokka tuo ilmiöt selvemmin havaittaviksi. Raportissa kiinnitetään myös huomiota produktioiden tuotantoaikatauluihin ja käytössä olleisiin resursseihin, joiden vaikutus taiteellisten lopputulosten tasoon on ollut merkittävä ja selvä.
Keywords: taidemusiikki; elektroakustinen musiikki; akustiikka; äänentoisto; fi=musiikkiteknologia|sv=musikteknologi|en=Music Technology|