COVID-pandemian vaikutus kirkon hengellisen työn työntekijöiden työhön ja hyvinvointiin - Tervo-Niemelä, Kati; Kuusi, Tuire; Viertiö, Satu (Suomalainen teologinen kirjallisuusseura, 2023)
Artikkelissa tarkastellaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon hengellisen työn työntekijöiden kokemuksia COVID-19-pandemian vaikutuksista työhön ja hyvinvointiin. Artikkeli perustuu vuonna 2021 toteutettuun Kirkon työntekijöiden terveys ja hyvinvointi koronan aikana 2021 - kyselyyn (N=537). Tulokset osoittavat pitkittyneen korona-ajan olleen kirkon hengellisen työn työntekijöille monin tavoin kuormittavaa. Kaksi työntekijää kolmesta (65 %) arvioi työn kuormittavuuden lisääntyneen. Joka seitsemäs (14 %) arvioi, että työn kuormittavuus oli vähentynyt ja joka viides (21 %) arvioi, ettei korona-ajalla ollut mitään vaikutuksia. Diakoniatyössä ja nuorisotyössä toimivat arvioivat koronan vaikutuksia kielteisimmin.
Keywords: hyvinvointi; työhyvinvointi; pandemiat; kirkko (instituutio); vaikutukset; kirkon työntekijät; COVID-19