Siirtämisen ja välittymisen taide - Myllylä, Salla; Oja, Marjatta; Toukkari, Milla; Vainikka, Laura; Kallio, Päivikki (Taideyliopiston Kuvataideakatemia, 2017)
Kirja käsittelee taidetta, joka syntyy jättämällä jälkiä. Artikkelien tarkoitus on hahmotella laajaa visuaalisen kulttuurin aluetta, taiteen verkostoa, johon kuuluvat siirtämisen ja välittymisen periaatteet. Jäljen syntymisen hetkellä, jolloin kuvamateriaali siirtyy pinnasta toiseen ja hetkellä ennen kuin uusi kuva ilmestyy näkyviin syntyy katkos, kontrolloimaton tilanne. Katkoksen hetkeä on pidetty tunnusomaisena taidegrafiikalle, painetulle taiteelle, mutta kirjoittajat tuovat esiin välittymisen prosessin ennemminkin ajattelutapana kuin sitoutuneena materiaalisuuteen.
Keywords: kuvataide; nykytaide; taidegrafiikka; taiteellinen työ; menetelmät; esseet