Aus banger Brust : Aulikki Rautawaaran sota-ajan konserttitoiminta 1939–1944 - Talasniemi, Johanna (Suomen musiikkitieteellinen seura, 2021)
Artikkeli käsittelee sopraano Aulikki Rautawaaran (1906–1990) konserttitoimintaa 1939–1944. Fokus on konserteissa, joiden ohjelmistossa oli Sibeliuksen lauluja ja erityisesti Rautawaaran sotavuosina eniten esittämä Aus banger Brust op. 50 nro 4. Kulttuurihistoriallisen laulajatutkimuksen viitekehyksessä artikkeli kytkee laulajan toiminnan ajan kulttuuriseen, poliittiseen ja sosiaaliseen taustaan.
Keywords: säveltäjät; laulajat; konsertit; musiikkielämä; taidemusiikki