Hautajaisvirret ja Kübler-Rossin suruteoria : Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virsikirjan käyttö siunaustilaisuuksissa Ylöjärven seurakunnassa 2013-2014 - Loikas, Sanna (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, 2018)
Tässä työssä on tutkittu Ylöjärven seurakunnassa käytetyt hautajaisvirret joulukuusta 2013 marraskuuhun 2014. Virret on analysoitu tekstin sisällönanalyysin avulla ja sijoitettu Kübler-Rossin surun vaiheteorian eri vaiheisiin. Siunaustilaisuuksia, joiden virret on dokumentoitu, oli 148, ja niissä käytettiin 50 eri virttä sekä hengellistä laulua Suojelusenkeli. Virsiä laulettiin yhteensä 397 kertaa. Virsien ja laulukertojen sijoittaminen Kübler-Rossin suruteorian vaiheisiin osoittaa, että suurin osa käytetyistä virsistä oli surun vaiheteorian mukaan hyväksymisen vaiheeseen kuuluvia.
Keywords: hautajaiset; surutyö; virret; surumusiikki; fi=kirkkomusiikki ja urut|sv=kyrkomusik|en=Church Music|