Erkki Rajamäki, bassobaritoni - laulaja ja laulupedagogi - Õunap, Dagmar (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, 2016)
Kirjallisessa työssä tarkastellaan bassobaritoni Erkki Rajamäen uraa laulajana ja laulupedagogina. Työn alussa kuvataan Rajamäen nuoruusvuosia sekä opiskeluaikaa Helsingin Konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa ja ulkomailla. Tarkastelun kohteena ovat myös hänen laulunopettajansa, yhteistyökumppaninsa sekä hänen perustamansa Canzonetta Nova -kuoro. Kirjallisen työn pääpaino on Rajamäen laulunopettajuudessa. Tutkimusmenetelmänä on käytetty eliittihaastattelua ja keskeisimpiä lähdeaineistoja ovat Rajamäen, hänen oppilaidensa sekä kuorolaisten kanssa käydyt keskustelut. Rajamäki on toiminut laulupedagogina aivan uransa alkuvaiheista lähtien. Hän on suosittu opettaja ja monipuolinen muusikko, joka on tehnyt myös mittavan uran laulajana. Hänen opetuksessaan tärkeitä osa-alueita ovat mm. oikea hengitys ja äänen egalisointi. Myös vuorovaikutteisuus sekä opettajan ja oppilaan välinen luottamus ovat hänen mielestään laulunopiskelun kulmakiviä. Taiteilijana Rajamäki on profiloitunut ennen kaikkea oratoriolaulajana.
Keywords: Rajamäki, Erkki.; henkilöhistoria; laulaminen; opetus; opetusmenetelmät; fi=kirkkomusiikki ja urut|sv=kyrkomusik|en=Church Music|