Quodlibet 78.88 : konkreettisten äänien ja klassisen muodon kohtaaminen eräässä nauhateoksessa - Haapanen, Perttu (Sibelius-Akatemia, 2003)
Kirjallinen työni on raportti nauhateokseni Quodlibet 78.88:n sävellysvaiheista. Työn aiheen valitsin paitsi subjektiivisen tarpeen vuoksi dokumentoida omaa säveltäjäkehitystäni myös siitä syystä, että uskon säveltäjän omasta työmetodien kuvauksesta olevan hyötyä muille säveltäjille ja myös analyytikoille. Se ei ole yleinen katsaus elektroakustisen musiikin säveltämisen käytäntöön. Se esittää erään näkökulman elektroakustisen musiikin säveltämiseen ei pelkästään teknisistä tai teknologisista lähtökohdista, vaan myös esteettisistä ja yleisistä musiikillisista tekijöistä lähtien. Työn painopiste on konkreettisten äänien musiikillista muodontaa koskevissa kysymyksissä erityisesti suhteessa perinteisiin muotoihin. Työ etenee esteettisistä ja teknisistä lähtökohdista konkreettisten äänien keräämiseen ja niiden kuvaamiseen graafisesti. Äänten yhdistelyn kuvaamisen kautta siirrytään kohti musiikillisia kokonaismuotoja graafisten esimerkkien avulla useisiin yksityiskohtiin matkalla paneutuen.
Keywords: Haapanen, Perttu. Quodlibet 78.88.; elektroakustinen musiikki; Suomi; 1990-luku; säveltäminen; fi=sävellys ja musiikinteoria|sv=komposition och musikteori|en=Composition and Music Theory|