”Sit meijän basisti lopetti nii mun piti alottaa basson soitto” : neljän ammattimuusikon tie multi-instrumentalismiin - Wikstén, Aapo (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, 2021)
Multi-instrumentalismi on harvemmin tutkittu aihealue, joten tutkielmassa pyritään avaamaan termiä ja sen määritelmiä tarkemmin. Tutkielmassa käytetään uutta aineistoa teoreettisessa viitekehyksessä ja sen mukaan pyritään selittämään tutkimusaineistosta nousseet teemat ja analyysit. Lähteinä käytetään paljon maisterin tutkielmia, väitöskirjoja sekä artikkeleja niin suomeksi kuin englanniksikin. Tutkielman näkökulmana on kvalitatiivinen, eli laadullinen tapaustutkimus. Tämä tutkielman tuloksena on selvät johtopäätökset, joilla pystytään vastaamaan perusteellisesti tutkielman tutkimuskysymyksiin. Multi-instrumentaalisuutta tutkitaan tässä tutkimuksessa monesta eri näkökulmasta: niin ulkopuolisen, ammattimuusikon kuin musiikkioppilaan silmin.
Keywords: muusikot; soittaminen; muusikkous; musiikkikasvatus; instrumentalismi; fi=musiikkikasvatus|sv=musikpedagogik|en=Music Education|