Avain Buxtehuden modaalisuuteen : Dieterich Buxtehuden koraalifantasian Te Deum laudamus, BuxWV 218 ambitukset ja kadenssit - Saari, Olli (My University, 2018)
Työssä on tutkittu, miten Dieterich Buxtehuden koraalifantasian Te Deum Laudamus, BuxWV 218 satsi suhteutuu modaaliseen teoriaan. Taustateorian muodostamiseen on käytetty seuraavia teoksia: Gioseffo Zarlinon Le Istitutioni Harmoniche: Part IV, On the Modes (1558/1983) ja Bernhard Meierin modaalisuuden yleisteos The Modes of Classical Vocal Polyphony (1974/1988). Tärkeimpiä löydöksiä ovat ambitusten jaksottaminen kadenssein sekä erilaisten modaalisten kadenssityyppien hyödyntäminen paikallisten kontekstien muodostamisessa.
Keywords: moodit; modaalisuus; musiikinteoria; musiikkianalyysi; urkumusiikki; Saksa; 1600-luku; fi=kirkkomusiikki ja urut|sv=kyrkomusik|en=Church Music|